Lördag 11 april...sightseeing

Ingen Hangover här inte....

Kamera check, solglasögon check, karta check, pengar check...sen va vi redo för sightseeing..
Gick genom China Town, som inte är så speciellt stor. Brunch på starbucks i Darling Harbour. Där fick vi lagom underhållning av gubbar på styltor som spelade musik.


Sen vidare mot QVB, Queen Victoria Building. En vacker stor byggnad. I mitten hänger en giganntisk klocka med lustiga/hemska illustrationer om Australiens historia. Det finns massa affärer, desvärre var det för dyrt för min studentplånbok...


Vi gick genom Hyde Park, till St Mary´s Cathedral. Köpte glass av glassgubben, smaskens till sista slicken...


Sen var det dags för lite allmänbildning med museum. Vi gick till "Hyde Park Barrack´s Museum". Där fick vi reda på hur det dagliga livet var för alla fångar och andra ockupanter som kom till ön.
De hade även kläder som kvinnorna bar på den tiden. Självklart var inte jag blyg att prova dessa...liknar jag gumman på bilden? Upp till bevis.


En riktigt bra dikt av fångarna:
"I was the convict
Sent to hell,
To make in the desert
The living well:
I split rock
I felled tree-
The nation was
Because of me"

Till sist, intressant fakta :D
Fångarna va tvungna att gå på en treadmill som straff.  "The treadmill was a stairway to nowhere". När dessa gossar trampade på treadmillen drev det ett hjul som i sin tur malde korn till mjöl. Där fick dem gå olika länge beroende på vilket brott de begått. En gubbe hade ett straff på 28 dagar!  My God! Och jag som tycker det är drygt med 1h!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0